WK darts: Wattimena kansloos eraf tegen Van den Bergh

Jermaine Wattimena heeft zondag niet kunnen stunten in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Gelderlander had weinig in te brengen tegen Dimitri Van den Bergh. Het werd 4-0.

Wattimena mocht zichzelf vooral het verlies van de eerste set kwalijk nemen. Hij gaf daarin de openingsleg cadeau doordat hij een single vijftien gooide in plaats van twee en wist vervolgens tot twee keer toe drie niet uit te gooien. Hij brak wel terug, maar liet zich in leg drie opnieuw breaken en miste in de vierde leg een pijl op de dubbel.

De gefrustreerde Wattimena hield in de tweede set wel zijn eigen legs, maar kreeg geen kans om de set af te pakken. Alleen in de derde set pakte hij nog een leg. Hij kwam uit op een gemiddelde van 89 punten per drie pijlen, tegenover de 96 van Van den Bergh, die dit jaar zijn doorbraak beleefde met de winst van de World Matchplay.

Wattimena haalde nog nooit de vierde ronde op het WK. De nummer 24 van de wereld strandde in 2018 en 2019 eveneens bij de laatste 32. Van den Bergh stond in 2018 al eens bij de laatste acht. De Belg treft in de volgende ronde Danny Noppert of Dave Chisnall. Beide darters spelen dinsdagmiddag tegen elkaar.