Jongen zwaargewond bij vechtpartij school in Wapenveld, acht aanhoudingen

Een leerling is zwaargewond geraakt bij een vechtpartij op het Sprengen College in Wapenveld. Het gaat om een minderjarige jongen. Hij is met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft in totaal acht verdachten aangehouden. Zo meldt De Gelderlander vandaag.

Het Sprengen College is een middelbare school voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk, de politie doet daar onderzoek naar.

Update 22.45 uur: Tegen de avond liet Politie Gelderland weten  de verwondingen van de jonghet het om een steekincident ging. Onder de acht aangehouden minderjarigen bevinden zich zowel meisjes als jongens. aangehouden. Vanwege de leeftijd van alle betrokkenen is de politie terughoudend met het delen van verdere details.
De directeur van het Sprengen College, de heer Eppie Klein, zegt bij Omroep Gelderland geschrokken te zijn van dit voorval maar dat de bij de vechtpartij gewond geraakte jongen het naar omstandigheden goed maakt.