Van Duijvenbode kan niet stunten en verliest finale World Grand Prix

Dirk van Duijvenbode is er maandagavond niet in geslaagd om de World Grand Prix op zijn naam te schrijven. De Nederlandse revelatie kon in de finale van het toernooi in Coventry niet stunten tegen Gerwyn Price. Het werd 5-2.

Het is de eerste keer dat de 35-jarige Price de World Grand Prix op zijn naam schrijft en het is zijn vierde TV-zege. De Welshman won eind september de World Series of Darts Finals en heeft ook al twee eindzeges op de Grand Slam of Darts op zijn naam staan (2018 en 2019). Voor debutant Van Duijvenbode was het bereiken van de finale al een mijlpaal. De 28-jarige Zuid-Hollander begon zijn eerste deelname aan de World Grand Prix met een zege op Mensur Suljovic en won vervolgens ook van Dimitri Van den Bergh, Gary Anderson en Simon Whitlock uit.

De World Grand Prix is anders dan reguliere PDC-toernooien doordat de darters elke leg moeten beginnen met een dubbel. Het toernooi werd dit jaar vanwege de COVID-19 wel zonder publiek gespeeld. 

Price liet zien waarom hij de grote favoriet was en won heel snel de eerste set. In de volgende set kwam Van Duijvenbode mee tot 2-2, maar Price beschikte over de langste adem. The Iceman gooide 87 uit via bullseye en kwam op 2-0.

Van Duijvenbode hield de spanning erin door de derde set te pakken en leek ook wat vertrouwen te tanken, maar dat was niet van lange duur. In de vierde set kwam hij niet verder dan 59 gemiddeld en verloor die set met 3-0. In de derde leg van de vijfde set had Van Duijvenbode veel pijlen nodig om überhaupt een eerste dubbel te gooien, maar hij eindigde wel met een 135-finish, zijn eerste finish boven de 100 in het hele toernooi. Het bleek niet voldoende om de vijfde set te pakken (4-1), waardoor de kansen nu wel erg slonken voor de Nederlander. 

Van Duijvenbode profiteerde in de zesde set van wisselvalligheid bij Price en leek de finale toch weer spannend te maken. Hij pakte namelijk ook de eerste twee legs van de zevende set, maar Price herpakte zich en bracht de finale over de streep.