Celstraf en TBS voor doodsteken drinkmaatje

Het Openbaar Ministerie heeft 8 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 52-jarige Rotterdamse die begin maart haar 73-jarige buurman doodstak. Het incident vond plaats in de Cliostraat in Rotterdam. De verdachte en het slachtoffer waren al jaren drinkmaatjes.

Woest om roddel
Op die bewuste woensdag was de verdachte in alle staten toen ze hoorde dat haar buurman over haar geroddeld zou hebben en ging boos verhaal halen bij hem. Eenmaal bij zijn voordeur aangekomen stak zij het slachtoffer vrijwel meteen op de drempel van zijn woning neer.

Vervolgens is zij teruggelopen naar haar eigen huis en heeft daar de politie gebeld en zichzelf aangegeven. Hoewel de hulpverleners snel ter plaatse waren, mocht reanimatie niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Voorbedachte rade
Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van moord. Dat blijkt volgens de officier van justitie onder andere uit het feit dat de verdachte een mes heeft meegenomen op het moment dat zij verhaal is gaan halen bij haar buurman. Ook belt de verdachte met haar hulpverleningsinstantie en de meldkamer van de politie waarbij ze verschillende keren aangeeft dat ze haar buurman om het leven wil brengen. Korte tijd later voegt ze de daad bij het woord. Daardoor is volgens het Openbaar Ministerie moord bewezen. De verdachte handelde niet in een opwelling.

"Op 4 maart van dit jaar heeft verdachte het slachtoffer zijn meest kostbare bezit afgenomen: zijn leven. Hiermee heeft verdachte onvoorstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer’, aldus de officier van justitie. ‘Door één steek met een mes, hebben zijn dochters geen vader meer. Hoeveel impact dat op hen heeft gehad en nog steeds heeft, blijkt duidelijk uit de zeer indrukwekkende slachtofferverklaringen die in de rechtszaal zijn voorgelezen."

De rechter doet over twee weken uitspraak.