Wie gooide een hamer naar de politie?

Op dinsdagavond 29 september gooide een fietser een hamer naar twee politieagenten op de Groest in Hilversum. De hamer vloog door de ruit van de politieauto, waardoor er een glasscherf in het oog van een van de politieagenten terechtkwam. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het incident, of meer weten over de dader.

Tijdens een surveillance stonden twee medewerkers van de politie op de Groest te praten met een aantal jongeren. Rond 21.15 uur hoorden zij een harde klap, en voelde een van de agenten glas in haar gezicht vliegen. Later bleek dat er een hamer door de ruit van de politieauto was gegooid. Niet alleen is er daardoor grote schade aan de politieauto, ook heeft de politiemedewerkster een glasscherfje in haar oog gekregen. Zij is gecontroleerd door een arts en heeft geen blijvende schade opgelopen, al had dit veel erger af kunnen lopen.

Vlak voordat de hamer gegooid werd, hebben de agenten en getuigen een fietser op hen af zien rijden. De kans is dus groot dat deze man op de fiets de hamer naar de politie heeft gegooid. De fietser reed na de klap over de Groest de Kerkstraat in en het Wagemakersplein over. Een aantal getuigen hebben de man daarna mogelijk op de Havenstraat zien fietsen.

De hamer is in beslag genomen en wordt onderzocht op eventuele sporen van de dader. Daarnaast wordt gekeken of er beveiligingsbeelden zijn gemaakt waar op staat wat er is gebeurd. De politie is ook op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien in de buurt van het incident. Het gaat waarschijnlijk om een man die donkere kleding droeg, witte schoenen, en een zwarte pet of capuchon met witte opdruk ophad.  De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.