Hamilton denkt dat brokstukken oorzaak bandenproblemen zijn

Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat brokstukken op de baan de oorzaak zijn van de bandenproblemen aan het einde van de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Ik ben ervan overtuigd dat het waarschijnlijk brokstukken waren", zo laat de wereldkampioen weten in gesprek met Motorsport.com.

"Ik heb echt, echt het gevoel dat ik heel goed gereden heb en dat ik mijn banden zo goed als ik kan gemanaged heb. Valtteri voerde de druk aan het begin van de stints op, dus op de plekken waar ik normaal op de banden let, kon dat nu niet zodat ik hem buiten mijn DRS hield. Hij was vandaag heel snel. Ik wist dat hij op een gegeven moment minder zou worden, om hij niet op zijn banden lette op plekken waar hij dat wel had moeten doen. Daarna zag je het gat groeien en toen voelde ik me behoorlijk op mijn gemak met waar ik stond. Ik wist zeker dat mijn banden nog goed genoeg waren", aldus Hamilton.

De Mercedes-coureur denkt dat brokstukken van de voorvleugel van Kimi Räikkönen de oorzaak zijn van het spektakel in de laatste ronden van de race. Hij kijkt uit naar het resultaat van het onderzoek naar de kapotte banden. "Het wordt interessant om te zien waarmee ze komen, want ze kunnen natuurlijk aan het loopvlak zien wat het falen veroorzaakte. Maar ik ben ervan overtuigd dat het waarschijnlijk brokstukken waren", zo vertelt Hamilton.

De Brit reed in de buurt van Räikkönen toen die een deel van zijn voorvleugel verloor en hij zag sindsdien brokstukken op de baan liggen. "Ik denk niet dat het opgeruimd is. De band werkte gewoon goed, zo goed zelfs dat ik dacht dat ik had kunnen pushen en tegen het einde een aantal snelle ronden had kunnen rijden, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan. Voor de toekomst gaan we bekijken hoe we het beter kunnen doen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat mijn bandenmanagement spot-on was, zoals je kon zien aan mijn snelheid", zo legt Hamilton uit.