Mythbuster aangeklaagd voor verkrachten zus

Adam Savage, één van de twee presentatoren van de succesvolle tv-serie Mythbusters, is verdachte in een verkrachtingszaak. Volgens de rechtbankpapieren zou Savage in hun kindertijd zijn zuster jarenlang hebben verkracht.


Savage (r) naast zijn Mythbuster-collega Jamie Hyneman (Foto: Steve Jennings/Getty Images for DJI)

De inmiddels 51-jarige Miranda Pacchiana beweert dat het misbruik plaatsvond toen ze tussen de 7 en 10 jaar oud was en zij in Sleepy Hollow, New York woonden.

"Vanaf 1976 tot ongeveer 1979, zou Adam Savage Miranda Pacchiana herhaaldelijk verkracht hebben en heeft hij haar orale seks opgedrongen. Hij dwong Miranda hem orale seks te geven en samen met andere vormen van seksueel misbruik, waaronder anale penetratie, te experimenteren", zo is te lezen. Savage was toentertijd tussen de 9 en 12 jaar oud.

"Toen ik mijn familie voor het eerst vertelde dat mijn broer mij als kind had misbruikt, dacht ik dat mijn hele wereld zou veranderen", schreef Pacchiana. "Ik nam aan dat mijn familieleden mijn wens zouden delen om te onderzoeken wat er bij ons thuis was misgegaan en samen een pad naar genezing te zoeken. Ik heb me helaas vergist."

"Door hun gedrag had ik zelfs het gevoel dat het misbruik er niet echt toe deed", vervolgde ze. "Ja, ze geloofden me, maar mijn familieleden leken nog steeds vastbesloten om mijn trauma onder het tapijt te vegen. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat ze mij zagen als het probleem, niet de broer die me had misbruikt."

De inmiddels 52-jarige Savage ontkent, volgens een verklaring die door zijn advocaat werd voorgelezen.

"Hoewel ik hoop dat mijn zus de hulp krijgt die ze nodig heeft om vrede te vinden, moet hier een einde aan komen. Jarenlang heeft ze mij en andere leden van mijn familie meedogenloos en vals aangevallen tegen iedereen die maar wil luisteren", zei Savage. "Door talloze onware verhalen over ons te verspreiden, op zoek naar een financiële bonus, heeft ze ons hele gezin gemarteld en heeft ze zich van ons allemaal vervreemd. Ik zal deze ongegronde en aanstootgevende rechtszaak aanvechten en eraan werken om dit voor eens en altijd te stoppen."

Karen Savage, de moeder van beiden, staat achter haar zoon. "Het doet me veel verdriet om dit te zeggen, maar mijn dochter lijdt aan ernstige psychische problemen en het is verschrikkelijk dat ze Adam en ons hele gezin hier doorheen sleurt. Adam is een goede man en ik steun hem volledig."