Viruswaanzin van de dag: Johan is Femke niet

Viruswaanzin wil graag boe roepen in Den Haag op het Malieveld tegen de nieuwe (ondemocratische) wetjes die het kabinet onder het mom van corona er even snel doorheen wil jagen. Helaas voor viruswaanzin.nl is Johan Remkes Femke Halsema niet, die "druk druk druk" geen argument tot verbod vond. Ook is Den Haag uiteraard geen Amsterdam en het Malieveld geen Dam. Dus heeft de burgervader de demo verboden wegens een ingeschatte te grote opkomst ten aan zien van de locatie.

Lees ook: Halsema over drukte Dam: "Geen grond om demonstratie te ontbinden"

Viruswaanzin voelt zich hierdoor ondemocratisch in het kruis getast en start een kort geding om alsnog hun grondrecht op demonstratie te verkrijgen. De argumentatie van Remkes is dat viruswaanzin.nl niet een demo organiseert maar een festival compleet met de DJ’s DJ Jean en DJ Paul Elstak. Ook muzikant Ernst Jansz van Doe Maar en Maurice de Hond zouden een demonstratieduit in het zakje gaan doen. Deze organisatievorm trekt, volgens Remkes, meer dan de 100 personen die viruswaanzin.nl in de oorspronkelijke aanvraag heeft vermeldt.

Ook Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid doet nog even een plasje over het geheel, en stelt begrip te hebben voor het verbod als de demonstratie tegen de coronamaatregelen inderdaad een festival dreigt te worden. Verder krijgt de driehoek Den Haag dezelfde reactie als die in Amsterdam al kreeg: 'De keuze is aan de driehoek van burgemeester, politie en officier van justitie'.