'Stop met neuken, want corona'

Nu alle evenementen voor dit jaar zijn afgelast, blijft er naast een potje erotisch worstelen nog maar weinig leuks over. Maar nu wordt zelfs het neuken met klem afgeraden. Het Vlaamse adviesbureau Sensoa – niet te verwarren met de Senseo – raadt aan uitsluitend nog seks te hebben met je eigen partner. En bij gebrek aan een partner je rechter- of je linkerhand.

Woordvoerder Boris Cruyssaert van Sensoa is onverbiddelijk: "Elke vorm van seks wordt afgeraden", aldus de beste man. "Er komen nog steeds mensen met nieuwe soa’s de ziekenhuizen binnen, en dat is zorgwekkend", tekent Het Nieuwsblad op.

In deze snoeiharde tijd moet men vooral in huis blijven. Als een echte autist wordt je zelfs aangeraden om sociale contacten zoveel mogelijk uit de weg te gaan. En dat geldt ook voor de vrijgezellen onder ons, die terugverlangen naar een tijd waarin je paarsgepunte lans nog menig jonkvrouw bezocht.

Volgens Cruyssaert waarschuwen apps als Tinder en Grindr hun gebruikers om in deze barre tijden vooral voorzichtig te zijn. Een initiatief dat deze Belg van harte omarmt: "Het is duidelijk: in deze tijden moet je afstand houden van elkaar. Via computer en smartphone kan dat perfect, in real life afspreken is dus geen optie. Gelukkig merken we wel dat veel mensen zeggen dat ze iets gaan drinken zodra de storm voorbij is."

Ondanks alle waarschuwingen, loopt het bij onze zuiderburen nog altijd storm bij de SOA-afdelingen van de ziekenhuizen aldaar. Belgen worden er thans aan de lopende band opgenomen met een druiper of platjes. De Belg in kwestie noemt het 'zorgwekkend' dat nog altijd een clubje Belgen de adviezen niet opvolgt en zij zich melden met een verse soa.

De beste man raadt seks dan ook in alle gevallen af. "Het is logisch dat seks nu geen goed idee is", zo vindt Cruyssaert. Volgens hem lig je tijdens de seks nogal dicht op, naast of in elkaar en is de kans op overdracht van het virus nogal groot. En welk standje je ook probeert, het is onmogelijk de kans op besmetting te verkleinen door gebruik te maken van speciale technieken. "Speeksel is de voornaamste drager, maar seks zonder speeksel is nogal moeilijk. De kans op overdracht is gewoon heel groot. Elke vorm van seks wordt daarom afgeraden", besluit onze zuiderbuur.