FOK! Wat een weer: het blijft hard waaien

Olla!  

En daar was/is ze dan: Ciara of Sabine als je dat mooier vindt. Langs een groot deel van de kust heeft gisteren even windkracht 10 gestaan. Dat begon al vroeg, zo rond half 10. Het windveld heeft zich daarna verspreid over het hele land. Tot in het oosten aan toe stond er windkracht 7 tot 8. De windstoten waren erg verraderlijk. We zijn er ook nog niet meteen vanaf.  De stormdepressie ligt momenteel op het noorden van de Noordzee en trekt vrij langzaam in oostelijke richting. De wind zwakt daarna echter niet meteen af.

Verder was het bewolkt en trokken er eind van de middag een paar buienlijnen over het land. En er komen er nog een paar aan. Daarbij is zeker wel onweer mogelijk, dat zien we actueel dan ook, alsmede hagel. De komende uren verwacht ik dan de zwaarste windstoten bij passage van zo'n buienlijn. De windsnelheden liggen nog steeds tussen de 100 en 120 km/u. Zeker in Limburg is dat mogelijk.

Vannacht vielen er ook nog buien met alles erop en eraan. De wind nam wel iets af, maar niet veel. Het blijft langs de kust stormachtig waaien en ook in het binnenland was het alles behalve rustig.

Vanmorgen klaart het in het westen op en wordt het daar overwegend droog. In het binnenland blijven tot in de middag nog buien vallen. Aan het einde van de middag bereiken nieuwe buien het westen. Daar kan dan ook weer hagel en onweer bij zitten.

De wind blijft stevig doorwaaien en kan zomaar weer even stormkracht bereiken uit het westen. In het binnenland halen we kracht 6 tot 7. Kortom, geen rustig dagje morgen. De maxima liggen rond de 8 graden.

Pas rond het midden van de week lijkt de wind echt wat te gaan afnemen. Het blijft nog wel wat aan de wisselvallige kant.

Pas op als je vanavond en morgen nog de weg op moet voor de zware windstoten.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Volle maan in Haps (Foto: Charged)
De volle maan in Haps. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.