Jongen in Middelburg op straat beroofd

Een 17-jarige jongen uit Den Haag is 1 februari rond 04:00 uur aan de Loskade in Middelburg bedreigd, beroofd en mishandeld. Hij moest aan twee mannen zijn kostbaarheden afgeven.

Het slachtoffer liep in de richting van de stad toen hij op de Lange Delft door twee mannen werd benaderd. Een van hen bedreigde de man met een vuurwapen. Ze liepen met het slachtoffer mee en onderweg werd hij beroofd en mishandeld. Vervolgens rende het slachtoffer op de Kanaalweg weg. Hij waarschuwde bij een nabijgelegen hotel de politie. De twee straatrovers werden ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden niet meer aangetroffen. De recherche is een onderzoek gestart naar de zaak.

Signalement
Van de twee daders zijn signalementen bekend. De man met het vuurwapen had een donker getint uiterlijk, mager postuur, was lang en had een baardje. Hij wordt geschat op 20-25 jaar oud, hij droeg een zwarte jas met capuchon en onder zijn jas droeg hij een klein tasje. De andere dader was licht getint, breed postuur, was kleiner dan de andere dader. Eveneens 20-25 jaar oud. Hij droeg een grijze jas, spijkerbroek en een opvallende gouden Cartier bril met een dun montuur.

Onderzoek en getuigen
De politie doet onderzoek naar de zaak. Heeft u in de omgeving van de Loskade/ Lange Delft rond 4:00 uur ´s nachts iets verdachts gezien of was u getuige van de beroving? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.