Twaalf tegen twee: politie zoekt getuigen gewelddadige beroving

Op de Geert Grootestraat in Eindhoven is zondagnacht omstreeks 22.45 uur een persoon door een grote groep personen met geweld beroofd. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Het slachtoffer reed samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. De auto betreft een grijze BMW, type 318i in een stationwagen uitvoering. Eenmaal uitgestapt werden de bestuurder van het voertuig belaagd door een grote groep mensen. Hierbij werd het slachtoffer vanuit het niets hard geslagen en geschopt en enkele personen trokken aan zijn jas. Door zich te ontdoen van zijn jas kon het slachtoffer ontkomen. Hij wist zich samen met zijn vriend al rennend in veiligheid te brengen en te ontsnappen aan de groep.

Toen het slachtoffer weer bij de plek aankwam waar de BMW geparkeerd stond, was de auto inmiddels verdwenen. De autosleutel van de BMW zat in de jas die in handen was van de belagers, die vervolgens de auto hebben ontvreemd. De auto is de dag erna terug gevonden op het Science Park in Son en Breugel.

De groep was behoorlijk omvangrijk te noemen, met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 en 20 jaar oud en met een getint uiterlijk. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventuele camerabeelden kunnen via het tipformulier worden geupload,