Terreurdaad London Bridge, dader neergeschoten

In Londen is vanmiddag rond 14:00 uur op London Bridge een man doodgeschoten door de politie. De man had meerdere mensen aangevallen en verwond met een mes. Ook zou de man een nepbom om hebben gehad.

De man is na de steekpartij overmeesterd door omstanders en de politie waarbij hem het mes afhandig is gemaakt. De man verzette zich en tijdens deze worsteling zou ook de bewuste bom te zien zijn geweest. Dit was kennelijk voor de politie voldoende reden om schoten op de man te lossen waardoor, naar later bleek, de man is overleden.

Meerdere gewonden
"De verdachte is overleden" en "we behandelen de zaak als een terreurdaad", meldde een woordvoerder van de politie tijdens een persconferentie. Verder meldde de politie ook tijdens deze persconferentie dat er meerdere gewonden zijn, waarvan de toestand nog onbekend is. Dat de man een nepbom om zijn middel had was volgens de politie inderdaad een van de redenen waarom hij is neergeschoten.

‘Adembenemend heldendom’
"Zij renden naar het gevaar toe terwijl ze niet wisten wat hen te wachten stond." Dit zegt de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, over de omstanders die de man hebben overmeesterd waarvan hij vindt dat ze "adembenemend heldendom" hebben getoond. Ook zegt hij dat het een "geïsoleerd incident" betreft. De politie heeft getuigen opgeroepen beelden van het incident aan hen ter beschikking te stellen.

Update 20:40 uur
De BBC meldt dat er twee omstanders zijn overleden.