Monkey Town buigt voor intimidatie DENK: geen Pietenfeest

Mourad Taimounti, fractievoorzitter van Denk in Amsterdam, is woedend op indoor speeltuin Monkey Town vanwege een feest met Zwarte Piet.

Het gaat om de 'Mega Piet Toby Show', die op 30 november plaatsvindt. "Ik heb Monkey Town gebeld en gecheckt of het klopt. Ik geloofde mijn ogen niet. Gewoon Amsterdam Osdorp", schrijft Taimounti op Twitter. 

Taimounti wil dat Monkey Town geboycot wordt. "Ze waren nog trots om te melden dat het een echte zwarte piet is en geen roetveegpiet. Alles behalve inclusief dit!"

Anwar Ihammanen, van de DENK-fractie in Stadsdeelcommissie West, twittert naar Taimounti dat hij het verjaardagsfeestje van zijn zoon in Monkey Town afblaast en nooit meer naar de indoor speeltuin gaat. "Zelfde geldt voor mij", reageert GroenLinks-raadslid Imane Nadif.

Monkey Town kon tegenover AT5 nog niet op de kritiek van Taimounti reageren.

Update 14.15
De indoor speeltuin laat in een reactie weten dat het feest nu niet meer doorgaat. "Vanwege de ontstane commotie en de veiligheidsrisico’s voor onze jonge bezoekers en hun ouders en begeleiders die hiermee gepaard zouden kunnen gaan, hebben wij besloten om dit evenement te annuleren."

Volgens het bedrijf is het evenement 'vertaald op een wijze die nooit de intentie van Monkey Town is geweest'. "Monkey Town distantieert zich nadrukkelijk van elke politieke discussie en gevoeligheden rondom het Sinterklaasfeest. Monkey Town is een plaats waar alle kinderen, ongeacht hun culturele achtergrond, huidskleur of afkomst vrijelijk kunnen spelen in een veilige omgeving. De veiligheid van onze bezoekers en het aanbieden van lokaal en betaalbaar speelplezier staat daarbij voorop."

Taimounti is blij dat het feest is geannuleerd. "Nu het via media gaat voelen ze het in de portemonnee. Ze hebben er gewoon niet goed over nagedacht, zeker in Osdorp, waar de biculturaliteit enorm is, dan ben je toch blind als ondernemer? Wat ik jammer vind, als je de reactie ziet, dan betreuren ze de discussie maar niet de daad."

De indoor speeltuin meldt, ondanks het annuleren van de feestjes, wel open te zijn tijdens de Sinterklaasdagen.