5 Amsterdammers voorgeleid voor plofkraak Dordrecht

Dankzij zeer oplettende getuigen en snel handelen van verschillende politiediensten, zijn donderdagochtend vijf mannen uit Amsterdam aangehouden voor een plofkraak op het Van Eesterenplein in Dordrecht. De mannen zijn tussen de 18-, 19-, 21- en 26 jaar oud, en worden vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Rechercheurs zijn bezig met huiszoekingen bij de vijf verdachten.

In de nacht van woensdag op donderdag om 03.20 uur werd een geldautomaat opgeblazen. Door getuigen werden een scooter met twee personen en een auto gezien. Zij belden snel de politie en dat heeft er toe geleid dat er snel na de kraak drie auto’s werden gecontroleerd op de A15, de N3 en in de directe omgeving van de N3. In de auto's zaten totaal vijf personen. Zij zijn aangehouden als verdachten van de plofkraak. De auto’s zijn in beslag genomen. Vandaag worden de vijf voorgeleid. De rechercheurs zijn momenteel bezig met huiszoekingen bij de vijf verdachten.

Vandaag vinden de verhoren plaats van de verdachten en er zal uiteraard worden gekeken of er een verband is met eerdere plofkraken.

De politie is ook nog op zoek naar de scooter die bij de plofkraak werd gebruilkt. De politie vraagt getuigen of mensen met meer informatie over de gebruikte scooter contact op te nemen via 0900-8844.