Politie zoek specifieke getuigen van plofkraak in Amsterdam

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober heeft op de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam-Zuid een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met (een aantal specifieke) getuigen.

Iets na 03.00 uur kreeg de meldkamer verschillende belletjes van bewoners in de omgeving van de Haarlemmermeerstraat dat zij zeer harde knallen hadden gehoord. Politie-eenheden snellen zich naar de locatie en treffen daar een ravage aan. Er blijkt een plofkraak te hebben plaatsgevonden op een geldautomaat. De schade aan het geldautomaat is enorm en ook in de omgeving hebben verschillende panden schade opgelopen.

Direct na de plofkraak is de politie een groot (sporen)onderzoek gestart. Uit dit onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat vermoedelijk twee daders op een scooter of motorscooter via het Hoofddorpplein in de richting van de Heemstedestraat zijn gevlucht.

Getuigenoproep: taxichauffeur en personen met kinderwagen
De recherche is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de plofkraak en de (vluchtende) verdachten. Uit het onderzoek is gebleken dat de bestuurder van een taxi waarschijnlijk getuige is geweest van het hele incident: de recherche komt graag in contact met deze taxichauffeur. Ook zouden de vermoedelijke daders op hun vlucht mogelijk gezien zijn door twee personen met een kinderwagen. Deze personen heeft de recherche helaas nog niet gesproken.

Deze personen, en andere getuigen, worden verzocht contact op nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.