'Osdorpplein' aan kop in verkiezing nieuwe naam Osdorpplein

De nieuwe naam voor het Osdorpplein te Amsterdam lijkt zomaar eens het Osdorpplein te gaan worden. Inderdaad, daar staat twee keer hetzelfde. De oude naam gaat aan kop in de online-verkiezing.

Het Osdorpplein en zijn omgeving zijn flink aan verandering onderhevig. Volgens Stadsdeel Nieuw-West hoort daar een nieuwe naam bij en zodoende werd er een prijsvraag uitgeschreven. Honderd euro voor degene die met de winnende naam komt. Honderden inzendingen kwamen binnen en daar zaten best wel wat opvallende namen bij: Westeros, Het Def P Plein, maar ook voorstellen als Boerkaplein en Nieuw-Mekka. 

Lees ook: Amsterdammers mogen nieuwe naam bedenken voor het 'centrum' van Nieuw-West

Om te voorkomen dat een te controversiële naam als winnaar uit de bus zou komen, werd er een jury aangesteld om een voorselectie te maken. Die jury heeft flink geselecteerd. Slechts zeventien inzendingen zijn overgebleven om op te stemmen, en dat zijn niet de spannendste namen. 

'Zo heeft het altijd geheten'
Een greep uit de inzendingen: Stadshart Osdorp, Sloterpoort en Sloterplaskwartier. Heel populair zijn die namen ook niet. Met stip bovenaan staat 'Osdorpplein' met 207 stemmen. Nummer twee, Tuinstad Mokum, heeft maar 33 stemmen.

Amsterdammers lijken dus niet zo'n trek te hebben in een naamswijziging. Inzender Natasja Scheffer heeft dat in ieder geval niet. Ze schreef bij haar inzending: "Zo heeft het altijd geheten, dus niet meer veranderen. De naam verwijst naar het oude stadsdeel. Dat moet je niet willen veranderen. Het Osdorpplein blijft het Osdorpplein heten, ook al zou je er een andere naam aan geven."

Er kan nog tot 25 oktober gestemd worden. Een maand later wordt de winnaar bekendgemaakt.