Speeltuindrama Assen 'Goed voorbeeld #Burgerarrest'; Van Vollenhoven onder vuur

Het waarschijnlijke zedenmisdrijf in een speeltuin in Assen afgelopen weekend heeft de tongen losgemaakt. Onder de bevolking, maar ook op social media. Iedereen vindt er iets van, en zo ook Mr. Pieter van Vollenhoven. 

Van Vollenhoven is voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), lid van het Koninklijk Huis en voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Hij plaatste gisteren een vrij opzienbarende Tweet, waarin hij het burgerarrest in Assen, waarbij de 32-jarige dove Martin om het leven kwam, een goed voorbeeld noemde. 

Dat veroorzaakt een hoop ophef. Mensen zijn vooral verontwaardigd omdat er een mens om het leven is gekomen tijdens dat burgerarrest. Nu moet sectie nog uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak van de vermeende pedo is, maar vooralsnog lopen de meningen sterk uiteen. 

Ook hier op FOK!: velen vinden dat men vaker moet optreden tegen dit soort uitschot van de maatschappij, anderen vinden dat dat toch echt aan de rechter overgelaten moet worden. Maar om de dood van een vermeende pedo goed te praten en het zelfs een goed voorbeeld te noemen, gaat wel erg ver.