Zoektocht naar vermiste schipper gestaakt

In de Sloehaven in Vlissingen is een binnenvaartschip naar de spreekwoordelijke haaien gegaan. Mogelijk raakte het schip door de harde wind in de problemen. Het begon, terwijl het zand vervoerde richting Vlissingen, ineens water te maken en al snel lag het schip op de bodem van de haven. 

Volgens Zeeland Veilig heeft één persoon zichzelf in veiligheid weten te brengen, een tweede opvarende wordt nog vermist. De kustwacht heeft een reddingsactie op poten gezet en wordt daarbij ondersteund door Rijkswaterstaat. Ook is een traumaheli opgeroepen en een bergingsbedrijf ingeschakeld.

Volgens de veiligheidsregio spoelen er veel spullen van het schip aan, waaronder ook persoonlijke spullen van de schippers. Het verzoek is om die spullen naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen als ze worden gevonden. 

Update 18:53 uur
De veiligheidsregio laat weten dat er nog steeds gezocht wordt naar de vermiste drenkeling. Op dit moment laten de omstandigheden het niet toe om duikers in het gezonken schip te laten zoeken. Om 22:00 uur, als het laag water is, zal er gekeken worden of het veilig genoeg is om het wrak te doorzoeken. Tot het donker wordt zal er in de omgeving worden gezocht. 

Update 20:39 uur
De zoektoch naar de vermiste schipper is gestaakt. Het is volgens de veiligheidsregio te donker om verder te zoeken. Om 22:00 uur, als het laag water is, zal er gekeken worden of duikers in het gezonken schip kunnen gaan zoeken naar de vermiste man. 

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, waarin gezegd werd dat de geredde drenkeling op eigen kracht de wal had bereikt, meldt de Veiligheidsregio nu dat de man in het water lag en door een ander schip aan wal is gebracht, alwaar hij met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis is gebracht. 

Update 05:55 uur
De zoektocht heeft nog steeds niets opgeleverd. De reddingsactie is omgezet in een bergingsactie zo heeft de veiligheidsreigio vannacht laten weten. Ook wordt er gemeld dat eventuele gevonden spullen vanaf heden bij het gemeentehuis moeten worden ingeleverd, in plaats van bij de politie.