Nike zwicht (nog) niet voor moslimterreur

Het is een aantal moslims toch weer gelukt om met dreiging van economisch terreur een bedrijf op de knieën te brengen. Na een Twittertirade en bijbehorende petitie haalt Nike hun bekritiseerde sportschoen 'Air Max 720' van de markt.

Lees ook: Moslims vinden Nike Air Max op aloë vera lijken

Moslima Saiqa Noreen was de eerste gekwetste, na het zien van de tekst 'Air Max' op de zool van de nieuwe sportschoen van het wereldmerk. De tekst leek, op zijn kop gezien, namelijk precies op het Arabische woord voor Allah, de zogenaamde god van de moslims. En modder op een zool, zelfs een halve zool, zou modder op Allah betekenen. En dat is niet tof.

Nike sputterde nog tegen door te zeggen dat het lettertype gewoon verkeerd geïnterpreteerd werd, maar na hevig aandringen van de immer tolerante gemeenschap der moslims via, vooral, sociale media en de dreiging van een massale 'boycotterreur', zakte de schoenengigant dan toch lafjes door de knieën.

Lees ook: Moslims vinden Allah op aloë vera lijken

Inmiddels had de verbiedpetitie trouwens al meer dan 16.000 ondertekenaars.

Update 14:05:
Blijkbaar geeft Nike de klagende moslims nog steeds de welbekende middelvinger, want inmiddels is duidelijk geworden dat de schoenen nog steeds te koop zijn. Volgens noodlijdend weblog geenstijl hebben vele nieuwssites waaronder nu.nl en AD.nl hun bericht inmiddels gerectificeerd. FOK! hierbij dus ook. Nike laat na alle ophef in een bericht weten dat er gewoon nog steeds Air Max op de zool staat.