'Echte dames in Istanboel likken niet aan softijs'

Volgens een cursus 'etiquette voor vrouwen', gegeven in het Turks district Bağcılar, mogen vrouwen niet meer likken aan softijs. Als vrouwen echte dames in Istanboel willen worden, dan worden vrouwen vooral aangeraden om deze cursus te volgen.

De cursus blijkt best wel nuttig, aangezien vrouwen wordt aangeleerd om beleefd te zijn, bestek te gebruiken en vooral niet met volle mond te praten. Daarnaast wordt ze geleerd dat in het openbaar kauwgom kauwen, langdurig telefoneren in de bus en aan mannen vragen of ze al getrouwd zijn en kinderen hebben niet op prijs wordt gesteld. Best nuttige dingen dus.

"Etiquette ligt vastgelegd in onze religie, onze tradities en onze cultuur", aldus docent Arzu Arda, die verder vertelde dat het begrip van 'manieren' en vooral van 'bescheidenheid' uit het huidige dagelijks leven lijken te zijn verdwenen.

De 19-jarige student Ayşenur Parmak vind de cursus tot nu toe prima te behappen. "De lessen zijn leuk. Ik weet de meeste dingen die we nu leren al, maar ik ben nog maar net begonnen met de cursus."


Sandra Meduza laat zien wat ze geleerd heeft (Bron: Youtube)