Vrouw met hulpdier geweigerd in vliegtuig

Honden of katten als rustgevend dier mee aan boord van een vliegtuig nemen is tegenwoordig algemeen wel geaccepteerd. Honden voelen goed aan wanneer hun baasje zenuwachtig of geëmotioneerd wordt en de beestjes reageren daar, met of zonder training, soms enorm goed op zodat het baasje weer rustig wordt.

Op een vlucht van Orlando naar Cleveland had een vrouw haar eigen idee van een emotionele hulpdier. Ze had bij het reserveren van het vliegtickets eerlijk aangegeven dat ze een emotionele hulpdier mee zou nemen, iets wat normaalgesproken prima werkt bij de betreffende vliegmaatschappij Frontier Airlines.

De vrouw had echter niet aangegeven dat het dier een eekhoorn was en laten knaagdieren bij deze vliegmaatschappij nou niet aan boord toegestaan zijn. Toen de vrouw werd verteld dat ze niet met dit dier kon reizen werd ze zo boos dat het leek dat de eekhoorn niet echt hielp met het weer kalm worden.

Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten en de luchthavenpolitie moest er aan te pas komen om de vrouw van het vliegtuig te krijgen, waarna het vliegtuig met passagiers weer kon vertrekken.

Vliegmaatschappij Delta Airlines is ook erg streng met het toelaten van hulpdieren. "Sommige mensen durven het aan om de meest gekke dieren aan boord mee te nemen onder het mom van hulpdier. Van kalkoenen tot slangen en spinnen worden soms meegenomen", aldus Delta in een verklaring.

De lijst is zelfs nóg gekker als je beseft dat sommige Amerikanen een pauw, een hamster, een luierdragende eend of zelfs een schijtend varken meenemen aan boord.

Welk dier zou jij aan boord willen nemen om getroost te worden??