Recorddarter boos op Assen: "Ze vinden darts geen topsport"

Afgelopen maandag vestigde Frank Posthumus een officieus wereldrecord darten met maar liefst 60 uur non stop pijltjes gooien. Deze unieke prestatie leek de recorddarter en een aantal van zijn fans een goede reden om gehuldigd te worden in het centrum van Assen. Maar de gemeente ziet weinig in dat plan.

"Mijn record leefde heel erg in de stad. Mensen zien graag dat ik gehuldigd word. Uiteindelijk moest ik de burgemeester zelf maar een berichtje sturen van hoe en wat", zo vertelde de trotse darter aan RTV Drenthe. De reactie van de gemeente was echter niet de gewenste voor Posthumus. De gemeente Assen verklaarde veel respect te hebben voor de prestatie van de recorddarter maar dat huldigingen alleen zijn weggelegd voor prestaties van een andere orde zoals 'wereld- of olympisch kampioenen in topsport'.

Die reactie kon de Assenaar niet bepaald waarderen. "Alleen bij hoge uitzondering huldigt de gemeente sporters, zoals olympiërs na het behalen van een medaille. Ze doen het alleen bij topsport en darten is blijkbaar geen topsport. Darten wordt altijd laag op de kaart gezet. Onterecht, want darten is gewoon topsport", aldus Posthumus.

"Ik ben vooral teleurgesteld. Wat ik heb gepresteerd, is niet zomaar iets. Ik ben een Assenaar en ik ken duizenden mensen in Assen. En olympische sporters misschien maar een paar honderd. En omdat diegene dan een keer wereldkampioen is, wordt zo iemand wel gehuldigd. Het voelt als onderwaardering", zo vervolgde de darter zijn boze reactie tegenover RTV Drenthe.

Aanstaande zaterdag is er in het café waar Posthumus zijn record vestigde nog wel een feest ter ere van het officieuze wereldrecord en dan wordt ook de voorlopige opbrengst voor het goede doel waarvoor hij de recordpoging waagde bekendgemaakt.

De laatste pijpen van recorddarter Frank Posthumus (Bron: YouTube/Meternieuws)