Boze Trump-baby mag boven Londen vliegen bij staatsbezoek

De burgemeester van Londen heeft activisten toestemming gegeven om volgende week vrijdag een heliumballon boven de stad te laten vliegen die Donald Trump als boze baby voorstelt. De Amerikaanse president bezoekt die dag namelijk de stad.

De activisten hebben via een crowdfundingactie omgerekend zo'n twintigduizend euro opgehaald voor de zes meter hoge ballon. Volgens voormalig UKIP-leider Nigel Farage is het "de grootste belediging ooit aan een zittende Amerikaanse president." Succes verzekerd dus.

Initiatiefnemer Leo Murray: "Trump lijkt er een enorme hekel aan te hebben wanneer mensen hem belachelijk maken. Dus bij zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk willen we ons ervan verzekeren dat hij weet dat het hele land op hem neerkijkt en hem uitlacht."

De Trump-baby, overigens voorzien van kleine handjes, zal tijdens het bezoek boven Parliament Square in Westminster zweven, bij de Big Ben waar het Britse Lagerhuis zetelt. Dat is tevens in de buurt van Downing Street, waar de residentie van premier Theresa May is.

Er hoefde eigenlijk veel minder geld te worden opgehaald; volgens de organisatie was het oorspronkelijke doel duizend pond. "Dus gebruiken we het extra geld om de ballon op wereldtoernee te sturen en Trump ermee te pesten."