Kind kijkt voor 12.000 euro filmpjes op schip

Een Duits gezin kwam na een reisje op een cruiseschip thuis en ging verder met hun leven, tot de rekening van hun telecomprovider arriveerde. Het bleek te gaan om een rekening van maar liefst 12.000 euro vanwege datagebruik via de peperdure satellietverbinding op het schip.

De Berlijnse familie schrok zich natuurlijk wezenloos en zocht uit waarom die rekening zo absurd hoog was. Dat bleek te komen door hun twaalfjarige zoon die zich op de boot van rederij Color Line verveelde en besloot dan maar wat filmpjes te kijken. Totaal verbruik; 470MB. Normaliter geen probleem, maar data via een satallietverbinding van Telenor Maritime is kostbaarder dan diamant.

De provider heeft uit coulance de rekening teruggebracht naar 5000 euro, maar het gezin laat het er niet bij zitten. Ze hebben een advocaat die hen bij gaat staan en zal proberen de rekening kwijtgescholden te krijgen.

De scheepvaartmaatschappij waarschuwt overigens op meerdere plekken voor de hoge kosten van het satellietnetwerk en biedt voor een iets schappelijker prijs een WiFi-verbinding aan. 

Beetje youtuben op een boot: 12.000 euro (foto: pxhere)
Beetje Youtuben op een boot: 12.000 euro (foto: pxhere)