Wijnaldum: "Virgil heeft er zeker de persoonlijkheid voor"

Georginio Wijnaldum snapt dat ploeggenoot bij Liverpool Virgil van Dijk in de race is om aanvoerder van het Nederlands elftal te worden.

"Virgil heeft er zeker de persoonlijkheid voor. Hij is een speler die heel veel praat in het veld, veel bezig is met het team, met zijn ploeggenoten", vertelt Wijnaldum in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat deed hij vanaf het eerste moment al bij Liverpool."

"Je hoeft alleen maar naar de statistieken te kijken, om te zien dat we bij Liverpool beter presteren sinds zijn komst deze winter. Virgil voegt echt wat toe aan ons elftal." De 26-jarige centrale verdediger speelde tot dusver tien wedstrijden voor de huidige nummer drie van de Premier League.

Toch heeft Wijnaldum een dubbel gevoel bij de mogelijke uitverkiezing van Van Dijk als aanvoerder. "Toen hij nog bij Southampton speelde, hoorde je niemand dat zeggen, terwijl hij toen al dezelfde kwaliteiten had. De theorie dat voetballers meer status krijgen omdat ze bij een bepaalde club spelen: ik geloof daar niet zo in. Dat is meer een dingetje van de media. Volgens mij krijg je als speler status door op het veld te presteren, niet omdat je bij de ene club speelt of bij de andere. Zo werkt dat in mijn beleving niet."