Weer een explosie in Texas

Opnieuw is er in Texas een bompakket ontploft. Dit keer bij een Fed-Ex postsorteerbedrijf in Schertz. Dit pakketje had echter als eindbestemming Austin (Texas) waar al eerder deze maand vier andere bommen zijn ontploft. Een medewerker van het postbedrijf is bij de explosie gewond geraakt. Het pakket bevatte spijkers en granaatscherven. 

De politie van Texas probeert met man en macht te achterhalen wie achter deze aanslagen zit. Het is inmiddels de vijfde aanslag. Zondagavond raakten twee fietsers gewond toen zij tijdens hun fietstocht vermoedelijk over een draad fietsten die een bom langs de weg af liet gaan. Zij liggen nog atijd zwaargewond in het ziekehuis. 

Op 2 maart ontplofte de eerste bom bij iemand voor de deur. De 39-jarige bewoner van het pand kwam daarbij om het leven. In de twee weken daarna ontploften nog twee bompakketten waarbij nog een dode en twee gewonden vielen. 

De FBI heeft inmiddels bevestigd dat ook dit vijfde incident samen hangt met de vier voorgaande explosies. Er is inmiddels een beloning van bijna 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de dader zal leiden. Verder lijkt de politie nog weinig information over het mogelijke motief naar buiten te brengen. Er wordt gesuggereerd dat het een rassenkwestie kan zijn omdat de slachtoffers voornamelijk zwarte mensen zijn. Één slachtoffer is qua afkomst een latina maar er wordt nog onderzocht of het pakket niet bestemd was voor een zwarte familie en zij per ongeluk is getroffen. De stad vraagt iedereen waakzaam en voorzichtig te zijn maar de angst zit er daar inmiddels goed in.