Dronken Polen zaaien onrust in Goes

De politie in Goes had afgelopen nacht haar handen vol aan een stel dronken Polen. Een kroegeigenaar aan de Grote Markt had de politie gebeld met de mededeling dat hij de dronkenlappen uit zijn zaak had gezet omdat ze constant ruzie zochten en ontzettend agressief waren naar zijn andere klanten. 

De gewaarschuwde agenten zagen de groep rond sluitingstijd buiten staan. Een van de Polen haalde vanuit het niets uit en gaf een cafébezoeker op het terras een vuistslag. De agenten wilden de man hierop aanhouden, maar hij zag ze aankomen en ging er vandoor. Terwijl hij wegrende keek hij over zijn schouder waar de aganten waren en kwam hierdoor onzacht in aanraking met een dikke boom die op zijn vluchtroute stond. 

De agenten hielden de 24-jarige man aan en gingen naar het slachtoffer om ter plekke aangifte op te nemen. Omdat de man hiervan afzag, werd de Pool direct weer in vrijheid gesteld, met een bekeuring voor het vechten op straat op zak. 

Wapenstok
De andere drie Polen bleven recalcitrant gedrag vertonen, ondanks dat ze meerdere malen gesommeerd werden om de stad te verlaten. Toen cafébezoekers aanstalten maakten om het op te nemen tegen de Poolse raddraaiers en deze laatste op hun beurt een dreigende houding richting de agenten aan namen grepen de agenten naar de wapenstok. 

Een van de mannen kreeg door dat het de agenten menens was en liep netjes in de door hen aangegeven richting. Nummer twee leek te aarzelen, maar toen er gewaarschuwd werd dat er niet geaarzeld zou worden om een politiehond in te zetten koos hij eieren voor zijn geld en ging achter nummer één aan. 

Nummer drie bleef provoceren en liep terug naar de cafés. Hierop kreeg hij een klap met de wapenstok op zijn bovenbeen en werd aangebouden. Op het bureau werd hij voor de hulpofficier van justitie geleid. Met een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde werd hij vanmorgen rond 6 uur op vrije voeten gesteld.