Festival richt zich op vrouwelijke line-up

Het Cornbury muziekfestival richt zich dit jaar voornamelijk op vrouwelijke artiesten. Zo is Alanis Morissette de headliner op zaterdag en staan ook Mavis Staples, Amy Macdonald, Nina Nesbitt, Pixie Lott en PP Arnold op het podium.

De laatste tijd worden veel festivals bekritiseerd vanwege de voornamelijk mannelijke line-up. Zangeres Lily Allen deelde onlangs een affiche van het driedaagse Wireless Festival in Londen, waarbij alle mannelijke artiesten waren 'weggepoetst'. Wat overbleef was een poster met drie vrouwen in de line-up. "Er is geen excuus, werkelijk niet één, om zo te programmeren", zegt Cornbury-organisator Hugh Phillimore tegen de BBC. "Als ik een beetje mijn best zou doen, zou het hele festival uit vrouwen bestaan. Het is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn enorm veel geweldige vrouwelijke acts", aldus Phillimore.

Op 1 maart wordt de line-up van de andere twee dagen bekend gemaakt. "Pas op - er komen nog meer vrouwen bij", grapt de organisator. Cornbury Music Festival in het Britse Great Tew bestaat sinds 2004. In 2017 zou de laatste editie zijn, maar de organisatie kwam na veel protest op deze beslissing terug.

Festival richt zich op vrouwelijke line-up
Festival richt zich op vrouwelijke line-up (Foto: BuzzE)