'Verdachte (18) noemt DDoS-aanvallen grappig'

De 18-jarige Jelle S., die met DDoS-aanvallen de Belastingdienst en banken zou hebben platgelegd, heeft voor zijn arrestatie per mail contact gehad met De Volkskrant. In de correspondentie zegt hij dat hij de aanvallen uitvoerde "om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval".

Op 31 januari kwam de krant per mail in contact met iemand, die beweerde achter de DDoS-aanvallen te zitten die eind januari op verschillende banken, de Belastingdienst en DigiD werden uitgevoerd. Op de vraag wat zijn motivatie is voor de aanvallen, antwoordde hij "omdat het grappig is". "Mensen in paniek, gelijk alles naar de Russen wijzen. Veel media-aandacht, genoeg redenen om het te doen", mailde hij ook nog.

De krant zegt de correspondentie niet eerder naar buiten te hebben gebracht omdat nog niet zeker was dat Jelle S. verantwoordelijk was voor de aanvallen. Maandagavond maakte de politie bekend dat S. in Oosterhout als verdachte is aangehouden. Hij blijft nog in elk geval twee weken vastzitten. Voor de aanvallen kan hij een celstraf van enkele jaren krijgen.

'Verdachte (18) noemt DDoS-aanvallen grappig'
'Verdachte (18) noemt DDoS-aanvallen grappig' (Foto: ANP)