Overlijden Tom Petty bevestigd

De Amerikaanse rockmuzikant Tom Petty is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldde de nieuwszender CBS maandag, maar de politie van Los Angeles wilde het nog niet bevestigen. Eerder kwam het bericht naar buiten dat hij in het ziekenhuis van de beademing zou zijn afgehaald.

Zijn naasten zouden daartoe hebben besloten omdat er geen hersenactiviteit meer werd waargenomen.  Petty werd in de nacht van zondag op maandag thuis bewusteloos aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. De 66-jarige zanger zou in zijn huis in Malibu zijn gevonden. Hij zou een hartstilstand hebben gehad. In het ziekenhuis in Santa Monica zou de zanger aan de beademing zijn gelegd.

Tom Petty brak in de jaren zeventig door met zijn band The Heartbreakers. De groep had hits met onder meer 'Refugee' en 'Learning To Fly'. In de jaren tachtig zat hij in de supergroep Traveling Wilburys, met Bob Dylan, Roy Orbison, ex-Beattle George Harrison en Jeff Lynne van ELO. Die band scoorde een hit met 'Handle with Care'.

Update 23.58 uur
CBS stelt dat de politie van Los Angeles de dood van de zanger niet kan bevestigen. Eerdere informatie zou per abuis aan de media zijn verstrekt en de behandeling zou nog niet zijn gestaakt. Berichtgeving dat Petty van de beademing was afgehaald kwam echter van de doorgaans goed ingevoerde entertainmentsite TMZ. De kans dat Petty het redt moet vermoedelijk klein worden geacht.

Update, dinsdag 06.33 uur
Het management van Tom Petty heeft het overlijden van de muzikant maandagavond laat plaatselijke tijd bevestigd. Dat droeve bericht was zojuist op CNN te zien.

TMZ schrijft dat Tony Dimitriades, de manager die Petty jarenlang had, heeft gezegd dat Petty maandagavond in het ziekenhuis van de Universiteit van Californië is overleden. Familie, vrienden en zijn bandleden waren daar aanwezig.

Het heeft er alle schijn van dat het oorspronkelijke bericht - dat de familie Petty van de beademing liet afhalen toen er geen hersenactiviteit meer bleek te zijn - uiteindelijk helaas correct was.

'Tom Petty is van beademing afgehaald'
'Tom Petty is van beademing afgehaald' (Foto: BuzzE)