AH haalt nog veel meer eieren terug

Albert Heijn heeft uit voorzorg nog meer eieren uit de schappen gehaald. In totaal gaat het nu om 25 van de 38 verschillende eiersoorten die in de schappen liggen, laat een woordvoerder vrijdag weten.

Aanleiding is het gifschandaal met de verboden stof fipronil. Donderdag haalde Albert Heijn al veertien soorten eieren terug bij al zijn supermarkten. Het betreft onder meer AH Vrije uitloop eieren, AH bio eieren, blije kipeieren, Kakelgoud 4-granen, AH verse scharreleieren en basic witte scharrel ei.

Volgens de woordvoerder zijn de betreffende eieren mogelijk nog niet uit alle schappen verdwenen omdat de terugroepactie een enorme operatie is. "Maar er zit wel een kassablokkade op de betreffende producten waardoor de klanten er niet de winkel mee uit kunnen", aldus de woordvoerder.

Zwarte lijst
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdagavond een zwarte lijst met eieren waar fipronil inzit fors uitgebreid. Daarop staan nu de eicodes van in totaal 138 bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen.

Een kleine steekproef leert dat bij veel andere supermarktketens de schappen met eieren nagenoeg leeg zijn. In de lege schappen verwijzen de supers met briefjes naar de website van de NVWA voor meer informatie.

AH haalt nog veel meer eieren terug
AH haalt nog veel meer eieren terug (Foto: ANP)