Korfballers beginnen Wereldspelen met ruime zege

De Nederlandse korfbalploeg is prima begonnen aan de jacht op het negende goud op rij op de Wereldspelen. De ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer kende weinig moeite met China, debutant op de Wereldspelen.

In Wroclaw kwam China overigens wel enigszins verrassend op voorsprong, nadat Liang Shuaishuai na zes seconden scoorde. Nederland kwam na een paar minuten echter op dreef en na het eerste kwart van tien minuten stond Oranje met 9-1 voor.

Via 17-3 bij rust werd de voorsprong alsmaar uitgebreid. China kon zo nu en dan wel wat punten maken, maar na het vierde en laatste kwart stond met 33-10 een duidelijke zege op het scorebord.

Met acht treffers werd Laurens Leeuwenhoek de topscorer aan Nederlandse zijde, waar Nick Piekaar met slechts drie punten uit twintig pogingen niet bepaald trefzeker was. Esther Cordus was dat wel: zij liet zes punten op haar naam zetten.

De gehele wedstrijd, voor de liefhebber (Bron: YouTube)