X-com 2: War of the Chosen aangekondigd

Tijdens de PC Gameshow is X-Com 2: War of the Chosen aangekondigd. Het is de grootste X-com-uitbreiding ooit (twee keer zo groot als de vorige wordt gemeld) en lanceert 29 augustus.

De chosen zijn buitenaardse helden met unieke persoonlijkheden en vaardigheden. Zij nemen de taak op zich op XCOM te jagen. Je strijdt meerdere keren tegen deze Chosen, elke keer zijn ze weer een stuk sterker. Ze verwijzen naar vorige gevechten, dus er is interactie tijdens de gevechten. De drie Chosen zijn een Assassin (stealth met een focus op close combat), de Hunter (Sniper) en de Warlock.

Je wordt bijgestaan door drie rebellengroepen die elk hun eigen filosofie en vechtstijlen hebben. Deze groepen moet je samenbrengen om hun units en tech te kunnen gebruiken en kans te maken tegen de Chosen. Heroes van de rebellengroepen behoren tot de sterkste ooit gemaakt in X-com. Reapers zijn vergelijkbaar met Assassin, maar er zijn ook Skirmishers (detectors met veel acties per ronde) en Templars (worden sterker hoe langer de game duurt).