Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt releasedatum en prijs

De nieuwe titel van ontwikkelaar Ninja Theory, Hellblade: Senua's Sacrifice, moet op 8 augustus van dit jaar uitkomen voor PlayStation 4 en pc. De game heeft ook al een prijs gekregen: €29,99. 

Hellblade werd aangekondigd op de E3 van 2014 en heeft sindsdien met regelmaat van zich laten horen. Zo kwamen er onder andere beelden voorbij van de uitgebreide motion capture die is gebruikt bij de ontwikkeling van de game. In het spel kruip je in de huid van Senua en vecht je je een weg door een bizarre, Viking-esque wereld waarin de grens tussen droom en realiteit vervaagd is.

De prijs is met slechts drie tientjes opvallend, hoewel Ninja Theory al eerder heeft aangegeven dat Hellblade een 'independent AAA-game' is. Dat leggen ze als volgt uit: "Ons doel is om de 'mid-sized game' weer op de kaart te zetten. Hellblade is qua grootte dan ook de helft van een AAA-game, maar kost daarom ook maar de helft. Door puur op digitale verkoop te focussen houden we geld over om weer in andere games te pompen. Als Hellblade een succes wordt proberen we deze formule door te zetten", aldus de 'product development ninja' bij Ninja Theory.