Rock am Ring ontruimd vanwege terroristische dreiging

Het Duitse festival Rock am Ring is stilgelegd en ontruimd vanwege een terroristische dreiging. Tienduizenden bezoekers wordt opgedragen het terrein te verlaten. Er wordt ze geadviseerd naar de camping te gaan.

Voor vanavond stonden onder andere Liam Gallagher, Rammstein en Bastille gepland. Morgen zijn die Toten Hosen de headliner, zondag is dat System of a Down.

Het festival vindt plaats bij het autocircuit de Nürburgring. De politie in Koblenz laat het volgende weten: "Hintergrund sind konkrete Hinweise, aufgrund derer eine mögliche terroristische Gefährdung nicht auszuschließen ist. Derzeit laufen Ermittlungen mit Hochdruck.“ Er zijn dus concrete aanwijzingen, dat een mogelijke terroristische dreiging niet uit te sluiten is.

Op het festivalterrein wordt omgeroepen dat het festival voor vandaag wordt afgebroken wegens een terroristische dreiging. Bezoekers wordt verzocht rustig naar de uitgang te gaan richting de camping. Morgen hopen ze het festival te hervatten. Volgens twitterberichten zou de ontruiming tot nu toe rustig verlopen.

Update 22:06 uur
Festivaldirecteur Marek Lieberberg is 'not amused' door de opdracht van de politie om te ontruimen; volgens hem is het signaal dat Duitsland vandaag afgeeft 'catastrofaal' en voelt hij zich 'einfach leer' (gewoon leeg).

Pinkpop-directeur Jan Smeets heeft samen met de burgemeester van Landgraaf contact gehad met de Duitse collega's over de onruiming van het Duitse festivalterrein. "Wij hebben begrepen dat het in Duitsland vooral een voorzorgsmaatregel is. We zien vooralsnog geen enkele reden om onze plannen aan te passen."