Politie trekt allochtonen en vrouwen voor

Mensen met een vagina en/of migratieachtergrond hebben een grotere kans om aangenomen te worden als Rotterdamse politieagent dan anderen. Dat meldt The Post Online op basis van het AD.

Boze Rotterdamse agenten geven aan dat er met een puntensysteem gewerkt wordt bij sollicitaties. Die punten worden op zeven gebieden uitgedeeld, waaronder 'kennis, ervaring en motivatie'. Ras en geslacht blijken er echter ook deel van uit te maken, geheel tegen de grondwet van ons kikkerlandje in.

Allochtoon zijn geeft extra punten, dus word je ook sneller aangenomen voor een bepaalde functie. Ook aan geslacht worden extra punten gekoppeld. Volgens het AD, dat een woordvoerster citeert, krijgen witte meneren één punt. Hollandse vrouwfiguren krijgen er één extra, allochtone meneren twee extra en migratieachtergrondmadammekes krijgen liefst drie extra punten toebedeeld.

Toch stelt de politie dat 'kwaliteit het belangrijkste criterium is' en dat men er slechts 'naar streeft om diversiteit binnen het korps te vergroten'. De woordvoerster voegt toe dat 'bij gelijke geschiktheid' gekozen kan worden voor een allochtoon.

Het bronartikel van AD legt heel uitgebreid uit hoe de regels in Rotterdam werken, hoe het zou moeten werken, en hoe de politie werkelijk alles op alles -maar dan ook álles- zal gaan zetten om dit soort 'interpretatiefouten' voor altijd en eeuwig te gaan voorkomen.