Vlambeer doneert omzet aan ACLU vanwege moslimban

Donald Trump's beslissing om moslims uit bepaalde landen te weren gaat niet zonder slag of stoot, en ook ontwikkelaars van games komen in opstand. Zo ook het Nederlandse Vlambeer: kopstuk Rami Ismail (niet geheel toevallig ook zelf moslim) kondigde aan dat alle omzet van games die gemaakt zijn door Vlambeer in de komende 24 uur wordt gedoneerd aan de American Civil Liberties Union.

Vlambeer is bekend van onder andere Luftrausers en Nuclear Throne, die allebei met veel enthousiasme werden ontvangen. De American Civil Liberties Union is een belangenorganisatie die opkomt voor de rechten en vrijheden van Amerikanen. Ze zijn voornamelijk bekend door het aanspannen van rechtzaken tegen de Amerikaanse overheid wanneer zij van mening zijn dat de rechten van Amerikaanse burgers geschonden worden.

Naast Vlambeer hebben andere prominente personen in de gameswereld zich negatief uitgelaten over de moslimban. Onder andere de Game Developers Conference, Brianna Wu (Giant Spacekat), Satya Nadella (CEO van Microsoft) en Joseph Staten (een van de ontwikkelaars van Halo) hebben hun kritiek geuit.