KLM weigert passagiers naar VS

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft zaterdag zeven passagiers die op weg waren naar de Verenigde Staten geweigerd mee te nemen wegens het inreisverbod dat president Donald Trump heeft ingesteld voor inwoners uit zeven islamitische landen.

"We hadden ze heel graag willen meenemen, maar het heeft geen zin. Ze komen bij aankomst het land niet in", zei een woordvoerster van de KLM. De maatschappij betaalt de vervoerskosten van twee passagiers voor hun reis terug naar hun opstappunt. Vijf andere mensen konden al eerder worden gewaarschuwd. Uit welke plaats de reizigers wilden vertrekken, kon ze niet zeggen.

KLM weet nog niet wat het beleid in de toekomst wordt. "We proberen hierover helderheid te krijgen", aldus de woordvoerster. Ook andere vliegtuigmaatschappijen zoals EgyptAir en Qatar Airway weigerden zaterdag passagiers met bestemming de VS mee te nemen.

Het blijkt dat al in februari vorig jaar mensen die een reis hebben gemaakt naar, of een (tweede) nationaliteit hebben van Irak, Iran, Soedan of Syrië, niet langer welkom waren. Dat geldt voor iedereen die op of na 1 maart 2011 een bezoek hebben gebracht aan een van die landen of woonachtig zijn in die landen.

Trump voegde aan de beperkingen die onder Obama zijn ingevoerd dus Jemen, Libië en Somalië toe.

KLM weigert passagiers naar VS
KLM weigert passagiers naar VS (Foto: ANP)