Kinderen onwel door BBQ in huis

In Stein (Limburg) hebben 3 kinderen die alleen thuis waren een barbecue aangestoken omdat ze het koud hadden. Het was steenkoud in huis omdat het gas en de electriciteit in huis afgesloten waren wegens wanbetaling.

1 van de kinderen is bewusteloos geraakt door koolmonoxide-vergiftiging, ook de 2 andere hadden last van de koolmonoxide maar gelukkig konden ze nog hulp van omwonenden inroepen. Doordat buurtbewoners direct in actie kwamen kon een drama worden voorkomen. De ouders van de kinderen waren naar hun werk. Ze werden ingelicht en kwamen hevig geschrokken naar huis, volgens een woordvoerder van de brandweer.

Het bewusteloze kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waarna de andere 2 ook volgden. "Ze zijn er weer redeljk bovenop", aldus wethouder Hub Janssen van Stein die de vader van de kinderen gesproken heeft. "Een heel trieste zaak, vooral omdat er kinderen bij betrokken zijn. Gelukkig vertelde de vader me dat het weer goed met hen gaat."

De gemeente gaat op zoek naar een alternatieve woning voor het gezin. Het gaat om statushouders uit Angola die al een aantal jaren in ons land wonen. De kinderen zijn 6 tot 14 jaar oud.