ChristenUnie ageert tegen kerstconcert metalband

De ChristenUnie is woest over een kerstconcert dat het Amstelveense poppodium P60 heeft gepland. Op 24 december treedt daar de Limburgse horrormetalband Carach Angren op en dat stoot de christelijke partij tegen het zere been.  

Volgens media-coördinator en burgerraadslid van de Amstelveense ChristenUnie Henk Stoffels is de muziek van van de 'satanische metalband' Carach Angren 'zo donker als wat' en een 'gevaar voor de geestelijke gezondheid'. De partij twijfelt ten zeerste aan de geschiktheid van dit concert als voorbereiding op het feest van het Licht: het Kerstfeest. De partij heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur, schrijft 1limburg.

Stoffels vreest voor de slechte invloed van de muziek op de lokale jeugd. "Dit soort muziek nestelt zich in het geestelijke. Het gevaar is dat je naar het donkere wordt toegetrokken, naar het kwade. Dat kan in het uiterste geval leiden tot daden zoals Tristan van der Vlis en Anders Breivik die hebben aangericht."

Het concert in Amstelveen promoot het laatste album van Carach Angren: This is no Fairytale. De ChristenUnie is fel tegen de thematiek van deze plaat: "Het bevat een gruwelijk verhaal over een krankzinnige vader, een aan de drugs en drank verslaafde moeder en twee angstige kinderen die de meest verschrikkelijke dingen meemaken."


Carach Angren op Graspop 2016 (Video: YouTube)