Recordkoude nacht op komst?

Goeiemorgen! Komende nacht verloopt mogelijk recordkoud. Een krachtig hogedrukgebied ligt momenteel boven onze streken. Afgelopen weekend verliep in een groot deel van het land vrij zonnig. Op zaterdag viel het in het oosten nog behoorlijk tegen, maar gisteren brak ook daar de zon door. 

Doordat het zo helder is en er weinig tot geen bewolking is kan het de komende nacht flink afkoelen. In het binnenland zijn minima mogelijk van ongeveer -8 graden. Op beschutte plaatsen kan het echter wel -10 graden worden en dat is strenge vorst. Bibberen en beven dus. In het westen wordt het met -4 tot -6 iets minder koud. Op de Wadden en in Zeeland wordt het nog wat minder fris met -2  of -3 graden.

Het kouderecord staat op -8,3 graden en werd gemeten op vliegveld Eelde en dat was alweer in 2010. Nog kouder was het in 1921 met twee dagen temperaturen van -15 graden.

Uiteindelijk weten we morgenochtend of het record is verbroken. En dan komen we daar op terug in één van onze reguliere weerberichten.

Fijne dag!

Na een koude winternacht waren de bomen mooi berijpt bij qltel (Foto: qltel)
Na een koude winternacht waren de bomen mooi berijpt bij qltel. Komende nacht zien we dat op uitgebreide schaal. Foto is gemaakt op 20 december 2007. (foto: qltel)