System of a Down naar Pinkpop

De Amerikaanse rockband System of a Down staat volgend jaar op Pinkpop. Dat heeft festivalbaas Jan Smeets vrijdagochtend bekendgemaakt in de laatste show van Giel Beelen op NPO 3FM.

Smeets had Beelen eerder beloofd om in zijn laatste show een naam voor Pinkpop bekend te maken en die belofte kwam hij vrijdag na. Hij greep ook direct de kans aan om de dj te bedanken voor wat hij voor Pinkpop heeft betekend. "Onvoorstelbaar bedankt voor de afgelopen jaren. Het heeft zeker bijgedragen aan het succes van Pinkpop", aldus Smeets.

System of a Down is de tweede naam die voor het Limburgse festival is bevestigd. Afgelopen weekeinde werd al bekend dat Green Day op het affiche staat. Smeets benadrukte dat System of a Down in tegenstelling tot Green Day niet een van de drie headliners is.

Pinksterweekeinde
In 2015 stond System of a Down voor het laatst in Nederland. De band stond destijds in een uitverkochte Ziggo Dome met de Wake Up The Souls-tour.

Pinkpop 2017 vindt weer vertrouwd plaats tijdens het pinksterweekend, van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni. De kaartverkoop start op 11 maart.

System of a Down naar Pinkpop
System of a Down naar Pinkpop (Foto: BuzzE)