Moslims eisen polygamie in ItaliŰ

Sommige moslims in Italië nemen niet langer genoegen met de mogelijkheid om slechts één vrouw te onderdrukken. In navolging van het homohuwelijk, dat eerder dit jaar in het kneiterkatholieke land werd ingevoerd, eist een koepel van moslimorganisaties legalisering van veelwijverij. Dat meldt Russia Today.

"Er is geen reden voor Italië om polygamische huwelijken te weigeren voor mensen die daarmee instemmen", zo schreef Hamza Piccardo, oprichter van de Unie van Islamitische Gemeenschappen en Organisaties afgelopen week op de desbetreffende Facebookpagina.

"Als de burgerrechten voor het homohuwelijk opgaan, dan gaan ze ook op voor polygamie", benadrukt Hamza. "Moslims vinden een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht helemaal niets, maar toch moeten wij accepteren dat 'het systeem' dit toestaat."

Hamza's gehuil maakte de tongen los in het Zuid-Europese land. "Een eeuwenlange strijd voor vrouwenrechten schuif je niet zomaar aan de kant", ageerde bijvoorbeeld Debora Serracchiani, lid van de PD, de bovenliggende politieke partij in Italië. Ook Guiseppe Sala kan niet bepaald lachen om de opdringerigheid van Hamza. "Zijn manier van doen brengt schade toe aan de islamitische wereld", zo stelde de ietwat naïeve burgemeester van Milaan.

Toch beweert Hamza dat het trouwen met meerdere vrouwen een burgerrecht is en dat het een zaak is van 'gelijkheid voor alle burgers binnen de wet''. "Onderschat niet het effect van polygamie”, aldus de man die jaloers is op de pas verworven rechten van homoseksuele medemensen. "Het kan ervoor zorgen dat de bevolkingsdaling een halt wordt toegeroepen en dat de balans herstelt. Het voordeel daarvan is dat er geen aanwas vanuit het buitenland nodig is", zo redeneert Hamza naar zijn boekje toe.

Ondanks een sterk protest van de katholieke kerk, heeft het parlement er in mei een wet doorheen gedrukt die het mogelijk maakt dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen treden. Helaas mogen homostellen nog geen kinderen adopteren. Hetero's hebben daartegen niet zo'n limiet.