Jennifer Aniston klaar met zwangerschaproddel

"Ik ben niet zwanger, ik ben er klaar mee." Dat schrijft Jennifer Aniston in een ingezonden brief op de Huffington Post.

De 47-jarige actrice heeft genoeg van de aanhoudende geruchten dat zij zwanger is. "Ik ga nooit in op roddels, want ik steek liever geen energie in de leugenindustrie", schrijft de Friends-ster. "Maar ik wil wel deelnemen aan een bredere discussie."

Die gaat volgens Jennifer over de manier waarop vrouwen worden neergezet. "De manier waarop de media mij portretteert geeft de ontmenselijking van vrouwen weer. Sterrennieuwsmedia houden dat in stand, door alleen te focussen op ons uiterlijk voorkomen."

De meest recente geruchten over een zwangerschap, gebaseerd op strandfoto's van Jennifer, lijken de druppel te zijn geweest voor de actrice. "Ik neem er aanstoot aan dat ik me slecht moet voelen omdat mijn lichaam verandert en/of ik een burger had gegeten tijdens de lunch, en daardoor gedoemd wordt óf zwanger, óf dik te zijn."

Compleet
Jennifer, die vorig jaar trouwde met acteur Justin Theroux, maakt zich in de brief ook boos op de nadruk die op een eventuele zwangerschap ligt. "Het idee heerst dat als vrouwen niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben, ze niet succesvol zijn, of niet gelukkig. We zijn compleet met of zonder partner, met of zonder kind. Dat is onze eigen beslissing en alleen die van ons."

Jennifer Aniston klaar met zwangerschaproddel
Jennifer Aniston klaar met zwangerschaproddel (Foto: BuzzE)