Villeneuve zeer kritisch over Verstappen

Oud-Formule 1-wereldkampioen Jaques Villeneuve heeft zich zeer kritisch uitgelaten over Max Verstappen. De Nederlander crashte met de Red Bull afgelopen weekend tot driemaal toe op Monaco en dat noemt de Canadees 'onacceptabel'.

Tegenover Motorsport Magazin was Villeneuve niet mild over Verstappen. "Het was een verschrikkelijk weekend. Hij is snel, maar heeft dit weekend te veel fouten gemaakt." Zeker het zowel in de derde vrije training als in de race crashen in Massenet rekent de Canadees de jonge Nederlander zwaar aan. "Hij heeft in Monaco twee keer dezelfde fout gemaakt, dat is onacceptabel." In de kwalificatie ging het bij het uitkomen van het zwembad mis.

Red Bull meet volgens Villeneuve met twee maten, omdat eerder dit jaar Daniil Kvyat na een aantal fouten teruggezet werd naar opleidingsteam Toro Rosso. "Een andere coureur zou nu naar huis gestuurd worden, maar omdat het Max Verstappen is beginnen mensen excuses te zoeken. Hij wordt beschermd." Toch denkt de Canadees dat Verstappen een potentiële wereldkampioen is, mits hij niet over de limiet hoeft te gaan om snel te zijn.