Titanfall 2 komt in herfst van dit jaar

Het tweede deel van Titanfall, de multiplayer shooter van ontwikkelaar Respawn Entertainment, komt in de herfst van dit jaar uit. Dat maakte uitgever Electronic Arts gisteren bekend tijdens een presentatie van het fiscale jaar 2017.

EA noemde een release in Q3 van dit jaar voor Titanfall 2. In hetzelfde kwartaal zal de uitgever ook met de onlangs aangekondigde, nieuwe Battlefield-game op de proppen komen; die game heeft ook al een releasedatum van 21 oktober meegekregen. In een gesprek met EA-topman Andrew Wilson werd gevraagd of er geen gevaar is dat de twee grote titels elkaar zullen kannibaliseren. Wilson antwoordde hierop dat dat onwaarschijnlijk is vanwege het feit dat first-person shooters 'een gigantische categorie binnen de industrie' zijn.

Titanfall 2 is in ontwikkeling voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Bij het eerste deel bleef de exclusiviteit nog bij Microsoft-platforms liggen. Verder hebben EA en Respawn gezegd dat er meer details zullen worden onthuld bij EA Play, de pré-E3 persvoorlichting.