Hulpeloze Hamilton blijft strijdbaar: "Ik ben een goede inhaler"

Ook in Rusland valt het voor titelverdediger Lewis Hamilton allemaal niet mee. Terwijl teamgenoot en klassementleider Nico Rosberg eenvoudig naar de poleposition toe reed, kon de Brit in Q3 alleen maar toekijken en chagrijnen. Problemen met de Mercedesmotor achter in de wagen waren de oorzaak. Het was de zoveelste tegenslag dit seizoen waardoor de achterstand in de titelstrijd verder op dreigt te lopen. "Ik voel me hulpeloos op sommige punten," sipt Hamilton dan ook.

 "Ik weet niet precies hoe ik het moet zeggen," gaat hij verder. "Ik kan slecht omschrijven wat ik nu voel, maar het is geen fijn gevoel." Hamilton zal de race in Rusland vanaf de tiende positie moeten aanvangen en normaal gesproken zal hij Rosberg dan ook niet meer kunnen aanvallen. "We werken zo hard, de monteurs, engineers en ik, om de auto in een goede positie te krijgen. Onze snelheid was uitstekend maar dan dit weer."

"Ik hoop erop dat ik een start zonder problemen krijg en dat ik met de anderen kan vechten. Volgens mij heb ik dit jaar nog geen enkele keer een auto in tact gehad na bocht één, dus dat is waar ik nu op hoop. Nico is hier ook wel eens verder naar achteren gestart, dus het is mogelijk. Ik heb de laatste jaren niet veel in hoeven halen op deze baan, dus ik weet niet of het meevalt, maar ik ben geen slechte inhaler, dus het moet lukken." De Grand Prix van Rusland start zondagmiddag om 14:00 Nederlandse tijd.