Stardew Valley verkoopt 425.000 exemplaren

Dé verrassing van dit moment op Steam is life-sim Stardew Valley. Veel Steam-gebruikers, waaronder uw schrijver, zijn helemaal weg van het spel en dat laten de verkoopcijfers ook zien: binnen twee weken zijn er ruim 425.000 exemplaren verkocht op zowel Steam als GOG.com.

Stardew Valley is vergelijkbaar met games zoals Harvest Moon en Animal Crossing, waarbij spelers hun dagen doorbrengen in een vredig plattelandsdorpje en hun geld moeten zien te verdienen met onder andere boeren, mijnbouw en vissen. Ontwikkelaar Eric Barone had dan ook verwacht dat de game maar een heel klein gedeelte van het publiek zou aanspreken. "Ik had verwacht dat het vooral leuk zou zijn voor de gamers die Harvest Moon en Rune Factory hebben gespeeld", vertelt Barone in een interview met PC Gamer. "Ik zou nooit hebben durven denken dat de game zo'n groot publiek zou aanspreken. Ik ben er heel erg blij mee, maar ik ben er ook ontzettend door verrast."

Ter vergelijking: slechts zes games slaagden er vorig jaar in om meer dan één miljoen exemplaren te verkopen op Steam. Met al 425.000 verkochte exemplaren en de ongeremde populariteit van Stardew Valley zou het goed kunnen dat Barone zich binnenkort flink rijk mag rekenen met zijn spel. Niet slecht voor een game ontwikkeld door een enkel persoon.

Stardew Valley is exclusief voor de pc. Wil je met medeFOK!kers praten over Stardew Valley? Neem dan eens een kijkje op het speciale forum!

Stardew Valley
Stardew Valley verkoopt 425.000 exemplaren