Corendon stopt na dit seizoen met schaatsploeg

Vakantieaanbieder Corendon stopt na dit seizoen met het sponsoren van zijn schaatsploeg. Oorspronkelijk was de bedoeling om door te gaan tot 2018, maar door het gezeur binnen de ploeg is daar toch vanaf gezien. Corendon verbond zich in 2011 als subsponsor aan het toenmalige Op=Op Voordeelshop team. Toen die partij na het seizoen stopte werd Corendon de hoofdsponsor van het team.

Het afgelopen seizoen bestond voor team Corendon voornamelijk uit geruzie. Zo was er live op televisie een heftige woordenwisseling te zien tussen trainer Van Veen en Jan Blokhuijsen. Ook zegde Koen Verweij aan het einde van het seizoen samen met drie teamgenoten publiekelijk het vertrouwen op in de technische staf. Deze vier schaatsers werden als straf een maand geschorst. 

Volgens de directeur van Corendon, Atilay Uslu, was het gezeur de reden voor het stoppen van Corendon. "We waren graag doorgegaan tot en met de Olympische Spelen van 2018, maar er is te veel gebeurd waardoor we nu een andere afweging maken. We zijn klaar in het schaatsen. Of we ooit terugkeren? Zeg nooit nooit, maar er zijn geen plannen in die richting.”

Bij Corendon staan de volgende namen onder contract: Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Marije Joling, Renz Rotteveel en Sjoerd de Vries. Blokhuijsen en Verweij vertrokken vorig seizoen al.